söndag 27 september 2009

Sten, sten och sten – nämen titta en fotsula!?!

Fredag morgon

Det var ett trött gäng som lämnade vandrarhemmet på väg mot vår älskade grav. Vi fortsatte med att skrapa och fylla våra hinkar med jord för att sedan ställa oss i kön till sållen där Jon även idag hade anställt sig själv som sållarmästare. Men sen plösligt när man står där i kön till sållen i sina egna tankar så upptäcker vår gäst Alf Ericsson en fotsula in hackad på stävstenen – wow vilken grej! Kändes som ett enormt stort fynd eftersom graven inte hittills bjudit oss på många fynd. Men, glädjen till trots, är det osäkert om det rör sig om en inhuggen hällbild. Joakim säger att det endast är naturens nyck!? Vem vet...

Dagen vid grävningen slutade tidigt redan vid kl. 12.30 för vi skulle nämligen på en liten tripp ut till Karsimirsborg. Väl framme åt vi vår lunch på en kulle med utsikt över havet – perfekt! Under lunchen passade även Joakim på att ta ett dopp i havet, skulle tro att han tyckte att det var rätt kallt.

Efter lunchen blev det en guidad rundtur genom bronsålderslandskapet. Guidningen stod Alf, vår gästföreläsare och doktorand i agrarhistoria, för. Även Joakim flikade in i bland. Vi fick se hällkistor, röse, åkrar och stensträngar. Dem flesta tog även en titt på alla hällristningsbilderna som hittills hittats i området under förra veckan. Hanna Keller visade mig en hällbild som såg ut som ett frågetecken vilket vi tyckte var små komiskt om man lekte med tanken att personen som en gång i tiden ristat in ”frågetecknet” måste har varit en velig person som inte visste om det skulle bli en skålgrop eller ett skepp.

Nu är det bara en vecka kvar så håll tummarna för oss att vi ska hitta något mera fynd!

Ha det bra!


//Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar