tisdag 22 september 2009

Tjena forntidsintresserade!

Den här dagen började som alla andra med uppstigning och avfärd mot Brånestad 07:30, framkomst var runt kl 08:00 vid den skeppsformade stensättningen. Dagen började med att vi plockade bort stenarna som blivit inmätta med hjälp av inmätningsutrustningen (se ovan). Bortplockningen var ett tungt arbete inte minst som att många av stenarna, stora som små, satt som fastkilade rejält hårt.

Idag var det två journalister som besökte oss. Med det menas är att det fanns en på plats medan den andra var på telefon och bandade intervjun, de fick prata med Jon och Hanna Karlsson. Jon blev intervjuad av Kalmar studentradio medan Hanna blev intervjuad av Östran.

Hanna och Östrans reporter i samtal.

Dagens väder var till en början mulet som sedan eskalerade i ett regnfall runt middagstid som senare sprack upp och solen sken igenom och det blev varmt och faktiskt en behaglig värme. Det har hittats en flintbit och en slipad del av en möjlig skafthålyxa, tror vi, men vi har inte hittat den andra delen av yxan så det återstår att se om det är det eller inte.

För att återgå till inmätningen av stenarna så är det något som mäts in hela tiden förutom när batteriet behövs laddas, fika eller lunch. Så borttagning av stenarna sker bitvis när en sträcka har blivit inmät. Att sålla jorden från skeppets innanmäte har kommit igång på allvar idag. Än så länge så lyser dock de spektakulära fynden med sin frånvaro…

M v h

Rikard

1 kommentar:

  1. Såg i Vimmerby tidningen att ni hade allmän visning den 30:e september.
    Undrar hur man hittar till utgrävningen och vilka tider under dagen man kan komma?

    MVH
    Marcus

    SvaraRadera